Succesul benzilor desenate cu Superman i-a determinat pe desenatorii companiei National Publications(viitoarea DC-Detective Comics) să creeze mai multe asemenea publicaţii. În 1938, Scriitorul Bill Finger şi desenatorul Bob Kane au pus bazele unui nou supererou cu numele de The Bat-Man, inspirat după nişte schiţe ale lui Kane. Personalitatea personajului a fost modelată de Finger, după alţi eroi cunoscuţi în acea epocă: Zorro, Sherlock Holmes, Doc Savage şi The Shadow "Epoca de aur" (1939-1954)
Fiind printre primii super-eroi apăruţi în benzile desenate americane, Batman a devenit extrem de popular în foarte scurt timp, astfel încât, în 1940, a dobândit prima sa publicaţie independentă. Fără să iasă prea mult din tiparele epocii, primele poveşti îl prezentau pe erou ca un justiţiar crud şi nemilos, cu excepţionale calităţi de detectiv şi de luptător. Însă Batman era încă în procesul de formare. Personajul s-a conturat complet de-abea după un an de la apariţie. Totuşi, având în vedere că publicul ţintă era în marea lui majoritate formată din copii, autorii au hotărât, în DC Comics #33, să-l introducă pe Robin ca partener al lui Batman, cum Watson era partenerul lui Sherlock Holmes. Prima publicaţie independentă (Batman#1) e importantă pentru universul lui Batman din două motive: În primul rând, în ea apar doi dintre cei mai cunoscuţi adversari ai eroului, Joker şi Catwoman, iar în al doilea rând, după o poveste în care Batman împuşcă doi monştri, editorii decid ca din acel moment, personajul să nu mai ucidă sau să folosească o armă de foc.
Anii 50-70
În urma mai multor critici care numeau benzile desenate periculoase şi imorale, mai ales pentru publicul tânăr, s-a înfiinţat, în 1954, "The Comics Code Autority", care se ocupa cu cenzura în benzi desenate. Batman, ca unul dintre cei mai "întunecaţi" eroi, a trecut prin multe schimbări: ca noi membri ai echipei sale, pe lângă Robin, au fost introduşi Batgirl, Batwoman, Bat-Hound, chiar şi Bat-Mite, un spiriduş cu puteri magice. În acest timp, aventurile lor se bazau foarte mult pe SF, Batman având de-a face cu tot mai mulţi extratereştri şi transformări bizare. Aceasta a dus la o scădere în popularitate, până în punctul în care DC se gândea serios să elimine personajul. Dar în 1964, Julius Schwartz, un editor, a "salvat" universul Batman, aducând schimbări noi: s-a renunţat la ajutoarele noi, considerate inutile, s-a schimbat designul costumului şi de asemenea, au fost folosite doar poveşti detectiv sau de aventură, fără SF. Se consideră că "apogeul" acestor schimbări este serialul TV din 1966 cu Adam West, Batman. Însă nici această versiune nu a avut succes aşa că, la începutul anilor '70, Batman revenea, uşor, la imaginea sa originală de erou întunecat şi misterios.
Din 80 şi până acum
Romanul grafic The Dark Knight Returns de Frank Miller introduce un Batman bătrân, obosit, dar care luptă în continuare, greoi, cu forţele răului din oraşul Gotham. După această versiune, a urmat o creştere a popularităţii, dar şi multe alte romane grafice care adânceau mitul şi universul Batman: The Killing Joke, Batman: A Death in the Family, Knightfall şi Batman: The Long Halloween. În anii 90 apare şi filmul Batman, regizat de Tim Burton, un succes de box office care va deschide drumuri pentru următoarele filme întunecate cu eroul din Gotham. batman rip este un story arc despre moartea lui batman la mainile lui darkseid battle for the cowl este continuarea lui rip in care gotham city e terorizat de un nou black mask la sfarsitul lui battle for the cowl nightwing(richard "dick" grayson originalul robin) devine batman si va fii unul din characterele principale din batman reborn Un serial foarte cunoscut este Batman: Serialul de Animaţie
Trimite mesajÎnapoiNu poți trimite un mesaj fără conținut!Nu este permisă folosirea de cod HTML in mesaje.Mesajul nu a fost trimis din motive de securitate. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Va rugam sa ne contactati prin email pe adresa office@sunphoto.roMesajul nu a fost trimis din motive de posibil spam. Ati trimis prea multe mesaje in ultimul timp.A apărut o eroare în timpul trimiterii mesajului. Vă rog încercați din nou.Mesajul a fost trimis.